Spa-tips i Stockholm

Befinner du dig i Stockholm, har tröttnat på att shoppa och är sugen på en spaupplevelse? Toppen! Spatraditionen är populär i Stockholm och i staden finns ett stort utbud av härliga spaställen, där du kan skämma bort dig själv med allt ifrån klassiska kurbad och kroppsinpackningar till peeling, massage och ansiktsbehandling. Klassiska events som möhippor och 40-årsfiranden får en garanterat uppskattad start om de inleds med ett spabesök. En spaupplevelse är också en perfekt present till någon som jobbar alldeles för mycket eller till någon som du bara tycker väldigt mycket om.
Många av Stockholms hotell har en egen spaavdelning för sina gäster eller avtal med närliggande spa- och fitnessanläggningar. Exempel på sådana hotell är Stallmästargården i Norrtull med anor från 1600-talet, moderna designhotellet Clarion Hotell Sign beläget i centrala Stockholm eller Nynäs havsbad, en kurort från slutet av 1800-talet, beläget en timme från city.
Oavsett vad du vill ha ut av din spaupplevelse så hittar du rätt ställe i Stockholm. Här finns stora påkostade spaanläggningar där själva entrén andas flärd och glamour och där du känner dig som en firad superstjärna så fort du kliver in, medan andra erbjuder en mjukare form av lyx genom välplanerade spamiljöer, temabad och unik service. Vi ger dig några exempel på trevliga och populära ställen, där du kan unna dig en stunds skön avkoppling tillsammans med din partner, kompisgänget eller bara för dig själv.

Grand Hotell – en femstjärnig klassiker på spahimlen

På femstjärniga Grand Hotell i Stockholm trivs världens mest framgångsrika ansikten när de besöker vår vackra huvudstad. Låt dig dock inte luras av detta. Grand Hotell välkomnar vanliga dödliga människor, så länge du kan betala för kalaset. Vill du skämma bort din älskade med en weekend i Stockholm, boka rum på Grand Hotell och överraska med ett besök i deras spaavdelning, Nordic Spa & Fitness. Här väntar ett handplockat team av kunniga spaterapeuter, personliga tränare och andra kroppsspecialister på att få skämma bort der med valda behandlingar och helgen är en given succé.
Styrketräna eller prova på yoga eller pilates med ett program anpassat av en kunnig PT för just din kropp. Konditionsträna på löpbandet en stund och unna dig sedan en hälsosam smoothie i Fitnessbaren. Klassiska spabehandlingar erbjuds, liksom specialistbehandlingar som akupunktur och kiropraktik. Efter en spahelg på grand Hotell i Stockholm reser du hem som en helt ny människa!

Axelssons Spa – en veteran i ny tappning

Centralt belägna Axelssons Spa kan ses som något av en veteran i sammanhanget. Sprungen ur Axelssons Gymnastiska Institut som sedan 60-talet vuxit till att bli en av världens främsta komplementär- och alternativmedicinska skolor, finns Axelssons Spa i Gallerian på Hamngatan i Stockholm. Sedan 2005 erbjuder denna välbesökta oas mitt i storstan professionella behandlingar i rogivande miljö med fokus på skönhet och inre harmoni. Axelssons Spa är öppet alla dagar i veckan och erbjuder även duo-behandlingar och behandling för gravida.

Finn din inre ro i Sparadisets vackra miljöer

Med ett genuint intresse för hälsa, skönhet och människors välbefinnande i allmänhet, startades samma år som Axelssons Spa det fantastiska konceptet Sparadiset. Här finns en tanke bakom allt. Sparadiset jobbar hållbart och ekologiskt och bjuder gärna på lite oväntad extralyx vid vissa av behandlingarna. Till exempel kan det hända att du bjuds på en underbar hand- eller skalpmassage medan ansiktsmasken verkar!
Blotta namnet Sparadiset antyder vad det är som är tanken med ett besök här och detta ställe håller verkligen vad det lovar. Sparadiset välkomnar trötta småbarnsföräldrar, slitna kontorsråttor och andra helt vanliga människor som behöver en stunds välförtjänt paus.
Varje sparum är privat och avsätts för ditt enskilda sällskap och priserna är satta för att passa även den som inte till vardags badar i pengar. Här kan du fly verkligheten en stund i sparum inredda med teman som Indonesien, Blue Lagoon eller Hawaii medan du avnjuter kroppsbehandlingar av olika slag. En gedigen lista med anpassade behandlingar som traditionell massage, gravidbehandling och floating ger dig breda valmöjligheter och med tre anläggningar i Stockholm, på Östermalm, Södermalm och Kungsholmen sätter Sparadiset en stolthet i att vara ett lättillgängligt och prisvärt alternativ i Stockholms hårda spakonkurrens.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *