Shoppingtips i Göteborg

När du upplevt alla spännande turistattraktioner och upplevt Göteborgs vackra stad kanske du är sugen på att se vilka shoppingmöjligheter som staden erbjuder? Du kommer inte att bli besviken.
Både i de mest centrala delarna av Göteborg och i de mer avlägsna områdena i utkanten av stan hittar du goda shoppingmöjligheter. Göteborg är en riktig shoppingstad och i synnerhet stadskärnan runt Avenyn är späckad med butiker av olika slag. Är vädret av det sämre slaget finns otaliga köpcentra där du shoppar med tak över huvudet.
Göteborg är i många avseenden en modern stad med global touch, vilket inte minst märks av på shoppinggatorna. Här ligger mindre, lokala designbutiker vägg i vägg med stora internationella trendsetters, späckade varuhus och luftiga gallerior. Bekanta dig med märken som Michael Kors, Twist & Tango och Tommy Hilfiger under din shoppingrunda och tillåt dig själv att ta med minst en snygg och användbar personlig souvenir från Göteborg.

Märkesshoppa runt Fredsgatan

På och i anslutning till Fredsgatan händer det spännande saker när du är i shoppartagen. Här hittar du bland annat brittiska Superdry, härliga Best of Brands samt klassiska Ralph Lauren, Gant och Dagmar. En liten bit härifrån kan du även passa på att smyga in och häpna över alla moderna farkoster i Teslas butik inne i Arkaden, om du skulle råka vara nyfiken på morgondagens bilindustri.

Shoppa loss på Göteborgs stolthet – Avenyn

Paradgatan Avenyn är ett centrum i centrum och med sina många sidogator är detta ett shoppingparadis som aldrig tycks ta slut. Skulle du bara få uppleva en enda del av Göteborg och ändå med uppriktighet kunna säga att du varit i Göteborg, så är det helt klart Avenyn du ska välja. Här omges du av butiker till höger och vänster och ska du hinna in i alla har du fullt upp hela dagen. Avenyn sträcker sig från bron vid Vallgraven och hela vägen till den berömda Götaplatsen där statyn av Poseidon väntar. Barer och restauranger finns överallt, men dagtid är Avenyn i första hand ett shoppingparadis av rang.

Hantverksshopping i Nordstan

När du shoppar i området Nordstan i Göteborg är du bara ett stenkast ifrån Kronhuset från 1654, en av Göteborgs äldsta bevarade byggnader. Här finns en mysig kullerstensbelagd innergård där du kan strosa runt i ett flertal hantverksbutiker och hitta genuint hantverk att ta med hem eller kanske ge bort i present.
I Nordstan finns också ett shoppingcenter, med praktiskt läge i direkt anslutning till Göteborgs centralstation. Här poppar ständigt nya butiker upp och man fräschar upp miljön kontinuerligt. Den senaste tiden har man exempelvis utökat utbudet med bland annat lyxiga Victoria´s Secret och den häftiga inredningsbutiken Granit.
I Nordstans shoppingcenter hittar du butiker från kategorierna Sport & Fritid, Mode & Accessoarer, Häls & Skönhet, Heminredning, Elektronik samt Lek & Hobby. Här finns så gott som alla de vanligaste kedjorna inom dessa kategorier representerade samt några till. I Nordstans shoppingcenter finns dessutom en rad andra serviceställen samt ett antal restauranger och fikamöjligheter om du behöver ta en paus.

Övriga shoppingstråk i Göteborg

Från Nordstan tar du dig enkelt vidare till Arkaden, NK och Kungstorget. Längs med Södra Larmgatan, Vallgatan och Kungsgatan som är tre parallella gågator, kan du shoppa loss i timtal bland populära märken som Tiger of Sweden och Filippa K innan du drar dig vidare upp mot kvarteren runt trendiga Magasinsgatan.
Magasinsgatan är en höjdpunkt för den som uppskattar mode, street food och inredning. Mindre butiker som Acne, Velour och Emma & Malena är riktiga pärlor som alla ligger här. Kungsgatan är en större gata som är värd att nämnas i sammanhanget och som erbjuder mer traditionell vardagsshopping, med klassiska modekedjor som HM, Lindex och Gina Tricot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *