Shopping i Malmö

Älskar du shopping? Då kommer Malmö inte göra dig besviken. Detta är trots allt Sveriges tredje största stad och erbjuder riktigt bra shoppingmöjligheter. Oavsett om du är på jakt efter snygga kläder och skor, letar efter lyxiga accessoarer eller är på jakt efter en ny dator, kan du garanterat hitta något som passar.
Ett av de mest populära och också största köpcentrumen i staden är utan tvekan Emporia. Emporia ligger i närheten av Malmö Arena och alltså väldigt centralt. Här kan du strosa omkring i timmar – köpcentrumet har cirka 230 butiker. Förutom ett enormt utbud av kläder och skor kan du även köpa heminredning, elektronik och produkter inom skönhet och hälsa. När du behöver en paus från shoppingen behöver du inte ens lämna Emporia. Här finns både mysiga caféer, läckra fast food-restauranger och finare restauranger. Oavsett om du är törstig och sugen på en nypressad juice eller hellre vill äta en riktigt smaskig thairätt, finns något för alla smaker.


Vad många besökare gillar särskilt mycket med Emporia köpcentrum i Malmö, är deras breda utbud av butiker. När det kommer till klädbutiker kan du exempelvis shoppa i alla de stora kedjorna ZARA, Mango, H&M och BIKBOK, men även mindre affärer finns. Kanske vill du shoppa något lyxigt till dig själv? Varför inte ta en titt i Odd Molly, Tiger of Sweden och GANT? För dig som vill göra stora fynd och samtidigt tänka på miljön finns även bra shoppingmöjligheter hos Myrorna.
En mysig dag med shopping och fika
Köpcentrum är riktigt bra när du verkligen vill kunna handla en hel del. Allt finns ju på samma ställe. Men ibland kan det vara skönt att slippa hetsen och stressen i ett köpcentrum och istället kunna strosa omkring på stan. I Malmö City finns en helt fantastisk shopping. Här kan du utan problem göra både kläd- och smyckesfynd men även besöka mindre och mer personliga butiker. Malmö är en väldigt mysig stad, särskilt under sommaren. Om du vill spendera en dag på stan med shopping finns även bra chanser att trevliga fikapauser. I city finns nämligen mängder av mysiga caféer där du utan problem kan ladda batterierna med en kopp gott kaffe och fika.

Så du är inte sugen på det stora köpcentrumet Emporio, men känner inte riktigt heller för att strosa på stan? Inga problem. Varför inte göra något mittemellan? I Malmö finns Triangeln, ett slags köpcentrum fast mitt i stan. Här finns hela två våningar med trevliga butiker och riktigt bra shopping och givetvis små fik och restauranger. Förutom ett stort urval av klädesbutiker hittar du även apotek, den populära prylbutiken Flying Tiger Copenhagen. För dig som besöker Malmö med hela familjen är Triangeln perfekt. Här finns nämligen butiker som passar alla i familjen. Varför inte lämna av pappa på Kjell & Company och shoppa i lugn och ro?
Fördelen med att spendera en dag på Triangeln är att du alltid har nära till övriga centrum. Kanske vill du kolla i ett par butiker för att sedan slå dig ner i en park utanför? Eller kombinera dagen i Malmö med shopping på Triangeln och sevärdheter. Det centrala läget gör att du utan problem kan ta dig till flera platser och ändå ha tid för shopping.
Är du sugen på att besöka Triangeln i Malmö men osäker på hur du tar dig hit? Inga problem. Om du åker buss är det bara att gå av vid stationen vid Rådmansgatan, härifrån ser du Triangeln direkt. Om du anländer med pendeltåget är det bara att gå av mot St. Johannesgatan, närmre än så blir det inte. Hoppas du fått inspiration och idéer till shoppingen i Malmö!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *