Nattlivet i Malmö

De flesta restauranger, nattklubbar och barer hittar du i centrala Malmö. Stadsdelarna Norra Hamnen, Gamla Staden, Lugnet, Davidshall, Rådmansvången och Möllevången är fyllda med bra musik, god mat och trevligt sällskap.
Stort och spännande eller litet och intimt? Du har alla möjliga typer av ställen att välja mellan när du är i Malmö. Vi nämner några av de mest populära barerna, nattklubbarna och After Work-hängen du kan hitta i staden.


Kulturbolaget (KB), Friisgatan 26, Rådmansvången
Denna populära nattklubb och konsertlokal har haft sin verksamhet igång sedan det tidiga 80-talet. Här arrangeras både konserter och fester. Om det inte är ett speciellt event du ska på är det öppet fredagar för 18-åringar och lördagar för 20-åringar, från 23:30 till fyra eller fem på morgonen. KB har haft flera framgångsrika år bakom sig och går numera även att hitta i både Göteborg och Stockholm i form av arrangörer. Gå in på deras hemsida för att kolla vilka konserter och evenemang som är på gång.
Izakaya Koi, Lilla Torg 5, Gamla Staden
Izakaya är ett japanskt uttryck som fritt översätt syftar på ett litet ställe där du kan sitta ned för att dricka sake. Du kan förvisso beställa detta risvin här men Izakaya Koi är allt annat än litet. Lokalen har tre barer för dig att välja mellan, för att inte nämna en traditionell japansk meny med full service ända fram till 22 under vardagarna och till 23 under helgen. Izakaya Koi är ett utmärkt ställe att spendera hela kvällen på om du vill kunna prata med dina vänner samtidigt som ni både äter och dricker gott. Du kan både boka ett bord eller beställa mat för utkörning via deras hemsida. Där kan du även kolla in vilka maträtter de tillagar. Om du är ute efter lite avslappnande After Work med dina kollegor är detta ett utmärkt ställe.
Deep Nightclub, Amiralsgatan 20
På den välkända Amiralsgatan, nästan precis mellan Rörsjökanalen och Möllevången, ligger den populära nattklubben Deep Nightclub. Hit kommer du för att dansa, dansa och dansa ännu mer tills morgonsolen börjar titta fram. Det finns flera dansgolv och de spelar olika typer av musik. Du kan även roa dig med andra saker här förutom att dansa. Du kan exempelvis våga dig på att sjunga lite karaoke vid karaokebaren? På deras hemsida kan du se om det finns några speciella evenemang som hålls eller vilka exakta öppettider som gäller.
Babel Malmö, Spångatan 38, Möllevången
På den norra sidan av Möllevången hittar du Babel, en av flera populära tillhåll i området. Babel använder sig av en unik lokal, en gammal frikyrka, för att erbjuda sina gäster ett annorlunda koncept jämfört med resten av nattklubbsutbudet i Malmö. Här spelas det både världslig musik, teater, härlig jazz samt rock, pop och elektronisk dansmusik. På deras hemsida kan du se vilka event de kommer att hålla och vilka artister som kommer att spela på den mäktiga scenen. Här finns både sittplatser med bord, matservering och möjlighet att dansa loss.

Étage, Stortorget 6, Gamla Staden
Med tre våningar, två dansgolv, hela fem barer, ett flertal casinobord och en härlig karaokebar är Étage ett självklart alternativ för den som vill dansa hela natten lång. Här möts alla möjliga typer av människor, från turister till lokala invånare, för att spendera en härlig kväll. De har oftast öppet tre dagar i veckan och då med öppettider som sträcker sig från 23:30 till fyra eller fem på morgonen. Det är alltid smart att kolla in hemsidan för att se exakt vad som gäller under de olika kvällarna. Ibland är det speciella event och i vissa fall har de även fri entré.
Ett stort utbud av ställen att välja mellan
Dessa nattklubbar och lokaler vi har nämnt är bara några av alla de restauranger, barer och nattklubbar du kan hitta i Malmö. Några onämnda med minst lika välbesöka ställen är:
•Cuba Café
•Malmö Brygghus
•The Pickwick Pub
•Centiliter & Gram
•Hipp
•Rosen Bar & Dining
•Moriska Paviljongen
•Brewdog
•Nöjesbörsen
Observera att det skånska nattklubbslivet ständigt utvecklas. Nya ställen öppnas, gamla ställen stängs och saker händer hela tiden. Vem vet, du kanske till och med hittar ett nyöppnat ställe som snabbt blir ditt nya favorithäng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *