Göteborgs 5 bästa sevärdheter

Göteborg är västkustens verkliga pärla. Här kan du slappa, umgås, shoppa eller njuta av underbara miljöer och härlig atmosfär! Göteborg är helt enkelt en stad väl värd ett besök. Eller flera.
Låt oss anta att varken du eller ditt sällskap har besökt Göteborg tidigare, och ska åka dit över en helg och uppleva staden som alla talar så gött om. Vad ska ni hitta på? Vad är egentligen det bästa Götet har att erbjuda och vilka saker får man inte missa?
Vi listar det vi anser utgör topp 5 bland sevärdheter i Göteborg. Det är ingen lätt lista att sätta ihop, för självklart finns det många flera och givetvis kan listan förändras utifrån tycke och smak. Se det som en inspirationslista och lägg till eller dra ifrån efter eget tycke när du gjort ditt besök i Göteborg.

Paddan – ett trevligt sätt att se och lära sig om staden

Det går inte att komma ifrån att Göteborg i sig själv är en mycket vacker stad. Beskåda den från kanalerna under en trevlig och minnesvärd guidad båttur där du får lära dig om stadens historia ombord på en av Paddanbåtarna. Paddan är en Göteborgsklassiker som ger dig möjligheten att tillsammans med en grupp om max 90 andra besökare uppleva staden från vattnet.
Turen tar ca 50 minuter och har 2-3 avgångar per timme från vår till höst. Du kan välja om du vill åka turen med så kallad hop on-hop off- funktion. Vid juletid kan du åka med julpaddan till Liseberg och värma dig under båtresan med glögg och kaffe.

Avenyn & Poseideon – Göteborgs shoppingstråk nummer ett

Paradgatan Avenyn med den berömda Poseidonstayn av Carl Milles som blickar ut över city från Götaplatsen precis vid toppen av gatan har blivit ett landmärke för Göteborg. Sommartid står turisterna i klungor på Götaplatsen och väntar på att det ska bli deras tur att fotografera den nakna havsguden från alla tänkbara vinklar.
Avenyn är innerstans ryggrad och häromkring finns otaliga hotell, teatrar och butiker. Längs med Avenyn kan du shoppa loss i alla tänkbara affärer och när du tröttnar laddar du batterierna med god mat och en svalkande dryck på någon av alla de uteserveringar som finns i området.

Göteborgsoperan – väl värd ett besök

I Frihamnen hittar du den berömda Göteborgsoperan. Byggnaden i sig är väl värd ett besök, även om du inte är något fan av opera. Med vackert läge och spännande byggnadsstil både interiört och exteriört fascinerar operan med sin skeppslika utformning. Operan är 8 våningar hög och mäter en totalhöjd av 32 meter. Den har en trevlig bar/restaurang där du kan avnjuta ett glas vitt i lugn och ro, medan du blickar ut över Göta Älv.

Universeum – en all time favourite hos stora och små

Centralt i Göteborg ligger Universeum. Universeum är Nordens största sciencecenter med sju våningar fyllda av äventyr och spänning för den naturkunskapstörstande familjen.
Upplev regnskogen från en 25 m hög hängbro, utforska rymden eller upptäck den svenska vildmarken. Bevittna hajarnas middagsmåltid och lär dig bygga fräna djur av sugrör. Variationerna i programmet är stora, därför är detta en sevärdhet du kommer vilja besöka igen.
På Universeum finns några av världens största akvarier. Här kan du häpna när du lär dig om de gigantiska undervattensvarelser som lever i jordens hav, uppleva närheten till de djur som simmar utanför den svenska kusten och även få se smakprov på mer exotiskt marint djurliv från andra delar av världen.

Liseberg – Göteborgs verkliga höjdpunkt!

Ett besök i Göteborg handlar om mycket, men kanske allra mest om Liseberg. På Liseberg samlas besökare från alla håll och även lokalbefolkningen trivs här. Med drygt 2,9 miljoner besökare 2016 och tre säsonger om året – sommar, Halloween och jul- ligger Liseberg alltjämt högt på listan över världens mest besökta nöjesparker, trots att de berömda parkerna i Florida också är med och konkurrerar.
På ett flertal hotell i närheten kan du boka det s.k. Göteborgspaketet, vilket ger dig rum med frukost samt en rad fria inträden, bland annat till Liseberg.
Nöjesparken bjuder på vackra miljöer, lekfull atmosfär och spännande karuseller som Flumeride, Atmosfear och Mechanica. Med jämna mellanrum presenteras ny hisnande åkattraktioner och Liseberg har även ett flertal scener där konserter och föreställningar med aktuella artister ges.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *