Göteborgs 10 bästa restauranger

Under ditt Göteborgsbesök kommer du sannolikt att behöva äta både en och två gånger. Kanske är det Restaurang Kajutan vid Feskekörka som lockar dig med en lunch bestående av fräsch löjromstoast eller en smakrik fiskgryta, eller så drar du dig hellre bort till övre Avenyns självklara mötesplats Park Aveny Café där din affärslunch, afterwork eller utekväll blir lika lyckad varje gång.
I Göteborg finns ett till synes oändligt utbud av restauranger och lunchställen. Västkustläget gör sig påmint i många av stadens menyer och skaldjurslyxen behöver inte bara råda under helgen, utan kan avnjutas alla dagar i veckan.
Vi har valt ut ett antal restauranger som vi tycker platsar på listan över Göteborgs 10 bästa restauranger. Finns din favorit med?

Thörnströms Kök och Restaurang Sjömagasinet – när du vill äta lite lyxigare

Thörnströms Kök på Teknologgatan i Göteborg öppnade 1997 och har sedan dess hamnat i Guide Michelin och utvecklat sin moderna, skandinavisk och regionala matlagning. Med drygt 60 sittplatser finns det gott om plats i restaurangen men vill du och ditt sällskap sitta mer avskilt finns ett chambre separée som kan bokas för 6 personer.
På Thörnströms kök är trivseln i fokus. Här ordnas med jämna mellanrum allehanda events i form av Torskfestival, Matskola och Kockbar och här blir aldrig tråkigt.
Kreativ matlagning i kombination med gott vin är en grundfilosofi på fantastiska Sjömagasinet. Det är måltidens helhet som skapar upplevelsen och här får du en upplevelse utan dess like, i synnerhet om du gillar fisk och skaldjur på din tallrik. Dessutom erbjuder Sjömagasinet en alldeles unik och inspirerande middagsmiljö.

Sagolikt gott hos Magnus & Magnus

Herrarna Magnus & Magnus serverar spännande läckerheter på fat med 4 eller 6 rätter. Här hittar du havskräfta, oxtartar, torsk, kyckling och andra spännande saker på menyerna.
Hela måltiden avnjuter du omgiven av det rådande sagotemat hos Magnus och Magnus. Med dekorativa bilder på väggarna, kreativt utformade menyer och taklampor utformade som ett lysande stim av handgjorda maneter i taket är denna restaurang ett oförglömligt stopp. Dessutom är maten av högsta klass.

En smak av Italien på Magazzino och Fontana di Trevi

Kanske är du som många andra ett fan av det italienska köket? I Göteborg finns massvis av italienska restauranger och det är ingen enkel uppgift att plocka ut två. Vi har dock gjort ett försök och kan lova att dessa två italienska topprestauranger ger dig och ditt sällskap en smak av Italien.
Magazzino ligger praktiskt nog på Magasinsgatan och enbart doften gör att det börjar suga i magtrakten när du kliver in. Pasta- och pizzarätterna i menyn kompletteras av alternativa varmrätter som kalvhögrev och Fantasia di Pesce – en skaldjurskompott som för dig raka vägen till himmelriket! Se dock till att ta med dig betalkortet – Magazzino är en kontantfri restaurang.
Vårt andra Italienalternativ heter Fontana di Trevi och är en äkta italiensk kvarterskrog belägen på Kungsgatan. Lugnet och den typiska romantiska atmosfären gör detta till det optimala stället för en dejt eller en trevlig middag tillsammans med goda vänner. Sommartid kan ni sitta ute på den trivsamma bakgården och sippa på vinet i väntan på maten. På Fontana di Trevi gör personalen allt för att du ska trivas och för att varje gästs besök på restaurangen ska bli en minnesvärd upplevelse.

Toso & Hello Monkey – välkommen till Asien

Asiatisk mat är ständigt lika populär – smakrikt, kryddigt, mättande och gott! På favoriterna Toso och Hello Monkey hittar du olika inriktningar i det asiatiska köket.
Toso har skapat ett eget koncept som bygger på det bästa från de asiatiska ländernas menyer. Med delvis direktimporterade råvaror serveras du hela måltider eller s.k. sharing – där varje rätt serveras till dig och ditt sällskap vartefter den är färdiglagad, så att ni kan njuta av den tillsammans tills nästa spännande tallrik anländer till ert bord.
Hello Monkey bjuder in till umgänge med stora bord och plats för många. Miljön är lättsam och trevlig, servicen god och maten välsmakande och spännande med variationer på Monkey Sides, Monkey Dinner och Big Monkey Menu för större sällskap.

Unika middagsutsikter på Upper House Dining

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för Upper House Dining, restaurangen belägen högst upp i Gothia Towers. Här kan du njuta av en delikat middagsmåltid eller drink med en enastående utsikt över Göteborg. Den perfekta platsen för att fira något speciellt, eller kanske överraska din partner med ett frieri.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *