Gå ut och roa dig i Göteborg

Göteborg är en levande stad, såväl dag- som nattetid och här finns ett brett spektra av klubbar och barer med olika inriktning. Oavsett dina preferenser hittar du enkelt din favorit för spontana afterworks eller mer planerade utekvällar. Många barer serverar även lättare rätter och eftermiddagsbufféer flera dagar i veckan.
Paradgatan Avenyn är nöjescentrum nummer ett i Göteborg. Här trängs boutiquer och småshopar med barer, restauranger, pubar och klubbar och kvällstid förvandlas shoppingstråket till en enda stor partyplats. Ska du bara festa en gång under din Göteborgsvistelse, så börja leta här på Avenyn. Då är du snart i gång!
Lite lugnare uteliv får du om du istället söker dig till lite mer gemytliga områden som Vasastan, Magasinsgatan, Linnégatan eller Andra Långgatan. Här har till exempel du och dina arbetskamrater den perfekta afterworkmiljön och på flera ställen kan ni även få er lite livemusik om ni så önskar. Vi presenterar ett urval av populära ställen för uteliv i Göteborg. Hoppas du hittar något som lockar.

Push – glamorös nattklubb mitt i smeten

Nu har Göteborg fått sitt svar på Sturecompagniet och det i samma regi också. PUSH är nämligen Stureplangruppens nattklubb i Göteborg – den absolut största nattklubbssatsningen i Stureplangruppens historia.
Nattklubben Push är beläget på Kungsportsavenyn och kan kallas klubbkänsla i en liten ask. Här blandas house med disco och 80-talshits ända upp på takterassen. På Push hittar du det moderna innefolket, de som lever på natten och existerar på dagen.

Pusta ut på Pustervik och andra ställen

Vid Järntorget ligger klubben Pustervik där det ständigt pågår en fest med livemusik. Här pustar du ut efter arbetsveckan eller hoppar in spontant för en drink. Pustervik går långt tillbaka i tiden, redan på 1920-talet började denna stjärna att lysa på Göteborgs kulturhimmel, ursprungligen i formatet biograf men sedermera som teaterscen och musikklubb. Pustervik har ofta kända artister på plats och på måndagarna laddar klubben om inför veckan med pingisklubb, en mycket uppskattad mix av rundpingis, öl och dans.
Vid Järntorget finns också Andra Långgatan där det kryllar av mysiga krogar. Den goda stämningen finns överallt och på puben The Rover kan du exempelvis smaka öl och whiskey från olika håll i världen. Whiskey och öl kan du givetvis få på fler ställen. Gillar du irländsk pubkultur är The Dubliner på Östra Hamnsgatan ett givet val. Här kan du uppleva den genuint irländska pubkänslan, med allt ifrån pubquiz och skummande Guinness till livesport och mustiga måltider. På fredags- och lördagskvällar förvandlas The Dubliner till nattklubb och då kan vad som helst hända.

Skaka loss i Göteborgsnatten

Är du danssugen och in the mood för en riktigt rolig, vild festkväll är detta stället för dig! Invid Göteborgs berömda Feskekôrka, inom den så kallade Vallgraven, ligger Amerikaklubben Barbicu som med sitt mixade koncept kan kallas både restaurang, klubb och bar.
Här serveras spännande och vällagade rätter med den extra touchen och du avnjuter din middag i trevlig och mysbelyst miljö. På Barbicu kan du även dansa loss till hip hop, soul, funk och klassiska diskotoner tills hela taket snurrar och du svettas lyckligt på folkfyllda dansgolv omgiven av idel glada ansikten tills det börjar ljusna utanför dörrarna.
Inom området Vallgraven hittar du även baren Bee Kök & Bar, som kallar sig ”Straight friendly” och har kommit att bli en naturlig samlingspunkt för Göteborgs gaypublik men även för andra öppensinnade människor som vill umgås och roa sig utan att mötas av brist på respekt. Här välkomnas alla, till och med husdjuren har periodvis en egen meny och på dansgolvet kan du njuta till tonerna av magiska schlagerhits.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *