Shoppingtips i Stockholm

En av de bästa sakerna med att besöka en stor stad som Stockholm är den oändliga variationen på butiker och affärer, i alla fall om man är typen som gillar att shoppa.
I Stockholm hittar du allt ifrån små mysiga souvenirbutiker i Gamla Stan till mer exklusiva butiker som Nathalie Shuterman och Prada på Birger Jarlsgatan. Dessutom finns ett stort antal shoppingcenter och gallerior i staden, där du kan handla dig trött i en och samma byggnad hela dagen lång.
Självklart är det omöjligt att i en sådan här guide täcka in allt som finns. Stockholm är en riktig shoppingstad och givetvis finns det shoppingmöjligheter i alla delar av staden. Två av de mest populära shoppingstråken finns dock på Söder och Östermalm och du når dem lätt med tunnelbanan. Här hittar du trendiga butiker och välfyllda gallerior som Brunogallerian och Sturegallerian. Vi skulle kunna berätta hur mycket som helst om dessa men det är bättre att du ser till att få uppleva dem IRL. Vi väljer istället just här att sikta in oss på de mest centrala delarna av Stockholms city. Kolla in våra favoriter för shopping i Stockholm nedan.

 

Gallerian på Norrmalm – ett riktigt shoppingparadis

Frågar du någon vart man ska shoppa i Stockholm kan du mycket väl få svaret ”Gallerian”. Det man då syftar på är den välkända Gallerian med ingång från Hamngatan, som erbjuder centrala shoppingmöjligheter inom områdens mode, skönhet & hälsa, lek & nöje samt hem & teknik. Butiker som River Island, Hollister och Björn Borg ligger sida vid sida med Elgiganten, Swarowski och Axelsson Spa. Dessutom finns här ett antal restauranger och fik när du behöver ta en paus för att dricka kaffe och räkna efter hur mycket pengar du har kvar.
I hela Gallerian har du free wi-fi och här finns tillgång till såväl toaletter som parkeringsgarage och turistinformation. Du kan till och med hyra en cykel här, för att klara av resten av shoppingturen! Gallerian på Hamngatan har öppet 10-20 på vardagar, lördagar 10-18 och söndagar 11-18.

Hamngatan- om du gillar att unna dig saker

Vi lämnar inte Hamngatan riktigt än, utan dröjer oss kvar lite. Mellan Gallerian och den trivsamma Kungsträdgården hittar du nämligen en av Stockholms tre Desigualbutiker. Desigual är sannerligen ett märke som sticker ut från mängden när det gäller märkeskläder. Här ska du titta in om du gillar udda saker med egen stil. Desigual ligger precis mittemot varuhuset NK, också det en lockelse för den som gillar att unna sig lite lyx. På NK finns allt ifrån skor och accessoarer till heminredning, kosmetik och sportartiklar. Hamngatan bjuder visserligen på trevlig shopping av lite mer exklusivt slag, men här finns också kedjor som H&M, Kicks, Clas Ohlsson och Kjell & Kompani representerade.

Shopping längs med Drottninggatan

Längs med den långa Drottninggatan kan du shoppa kläder på populära ställen som Zara och Dressmann, köpa allehanda skämtartiklar i klassiska skämtbutiken Buttericks och hitta leksaker på BR. Drottninggatan leder dig hela vägen fram till marknadsstånd och hamburgerior vid Sergels torg, förbi det fantastiska kulturhuset och vidare mot Riksdagshuset och Gamla Stan, hela tiden kantad av ett oändligt pärlband av lockande affärer.

Gamla Stan – mysshopping på hög nivå

När du nått fram till Gamla Stan skjuter mysfaktorn i höjden. De små gränderna är fyllda av småaffärer med allt ifrån vikingasmycken och vackra stenar till Sverigesouvenirer i älgform, kläder och böcker och det är ganska osannolikt att du lämnar Gamla Stan utan en påse eller två i händerna. Är du ett fan av science fiction kan ett stopp i den utomordentliga science fiction-bokhandeln på Västerlånggatan 48 vara det perfekta avslutet på din tur genom Gamla Stans shoppingvänliga kvarter.
och internationella butikskoncept, men även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *