Nattliv, afterwork, nattklubbar & barer i Stockholm

Att gå ut och roa sig i en storstad som Stockholm kan vara en djungel av lockande alternativ men sluta med att man hamnar på den lokala puben i området där man hittat boende för natten. Detta behöver inte vara fel, det finns en mängd supermysiga kvarterspubar med olika inriktning som kan bjuda på den absolut trevligaste kvällen i ditt liv, men är du sugen på riktig partystämning kanske du ändå vill söka dig till något av de större och mer populära ställena.
I city finns de stora nattklubbarna, barerna och diskoteken man läser om i tidningarna. Men här finns också en rad ställen som ökar stadigt i popularitet bland stockholmarna själva och dit även fler och tillfälliga besökare hittar. Vi listar några ställen för uteliv i Stockholm och hoppas att du hittar något som passar dig i vår lista.

Partyglada nätter på Sturecompagniet

I hjärtat av Stureplan samlas alla unga, hippa människor för ännu en vild festkväll på anrika Sturecompagniet. Åldersgränsen är 23 men det betyder inte att det är omöjligt att komma in tidigare. Det är hit kändisarna drar sig för en utekväll i partyglada Stockholm, och har man inte rätt kontakter eller står på VIP-listan är det läge att börja köa tidigt.
Legendariska Sturecompagniet har flera konceptklubbar inrymda i sig. Sekelskiftsbyggnadens centrum är den magnifika ljusgården och runt den finns flera olika enheter på olika våningsplan, med variation i såväl musikstil som klientel. De mest mytomspunna klubbarna som huserar på Sturecompagniet är det drinktäta diskohaket Suite, intima VIP-klubben V***** och R&B- inspirerade Klubb 309, men även sommarstället The Wall på Sturecompagniets innergård är värt att besöka.

Fame spotting på Riche

På Birger Jarlsgatan i Stockholm hittar du fantastiska och alltid lika populära Restaurang Riche. Riche inspirerades ursprungligen av Café Riche i Paris och är en favorit bland såväl makthavare och kulturprofiler som hippa youngsters och vanliga dödliga som du och jag.
I drygt ett sekel har Riche funnits och det känns i väggarna att detta varit skådeplatsen för otaliga människors utekvällar genom årens lopp. Traditionen på Riche är stark och förvaltas varsamt för att inte tappas bort, samtidigt som man hänger med i de moderna svängarna och uppgraderar såväl matsedel, drinklista och lokal. I anslutning till Riche finns Lilla Baren – en liten oas mitt i stan där du kan räkna med att känna igen ett flertal ansikten och där menyn slår det mesta i sitt slag med hästlängder.
På Restaurang Riche gillar man musik. Här framträder internationellt kända artister, varvat med okända förmågor på väg att gripa sin plats stjärnhimlen.

Mingel och barhäng på Södra Bar

Två stora barer och en magnifik utsikt över Stockholm från den mysiga verandan gör Södra Bar till den perfekta platsen för fester och events. Söders vardagsrum är inte bara K-märkt utan har dessutom en egen scen i lagom storlek för såväl dj:s som liveframträdanden.
Baren på Södra Bar är extraordinär i sitt antika utförande och den imponerande takterrassen skapar en häpnadsväckande kuliss till din utekväll.

En drink efter jobbet

Vi har mest fokuserat på nattliv i vår lista hittills men vill avsluta med ett uppskattat alternativ för en enkel drink efter jobbet. Det är ju trots allt så att man inte alltid har lust eller ork för en hel utekväll, men att det kan vara trevligt att runda av dagen med en drink eller två i glada vänners lag. Den inbjudande miljön och trevliga atmosfären på Berns vid Berzelii Park är perfekt för att varva ner inför helgen. Andra mysiga afterworkalternativ där du även kan äta en matbit är kött- och skaldjursparadiset Carousel på Gustav Adolfs torg och Teaterbrasseriet på Kungsgatan mitt i city med bland annat café, akustisk bar och bistro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *