De 5 bästa hotellen i Göteborg

Göteborg är inte bara en helt fantastisk stad att besöka som turist, utan även ett centrum för affärsmöten och professionella sammankomster. Staden har en lång meny av trevliga aktiviteter och givetvis upplever man inte allt Göteborg har att erbjuda på bara en dag.
Att stanna över natten i Göteborg är inga som helst problem. Det finns en till synes oändlig mängd trevliga hotell av olika varianter, från lyxhotell till mindre, mer familjära ställen. I vårt urval nedan listar vi de fem hotell som toppar vår lista när det gäller hotell i Göteborg.

Avalon Hotel ger dig Feng Shui, takpool och närhet till allt

Med närhet till Göteborgs centralstation och boende i fräscha och lyxiga rum inredda enligt Feng Shui får du ro i både kropp och själ under din vistelse på Avalon Hotel. I rummen finns alla bekvämligheter och på taket finns en terrass med pool för varmare dagar under perioden maj-september. Alldeles runt hörnet väntar shopping, restauranger och andra upplevelser men vill du hellre ta det lugnt på hotellet finns en fantastisk restaurang där man specialiserar sig på fisk- och skaldjursrätter.

Lyx på dina egna villkor – Gothia Towers

Att bo på härliga Gothia Towers i Göteborg är ett äventyr i sig självt. Så fort du ser de två höga tornen börjar det pirra i magen. Här finns det mesta – lyxiga resturanger för par och vänner, men även fokus på de minste med lekhörna och aktiviteter för barn. Rummen är fräscha och rymliga och många av dem har en fantastisk utsikt över Lisebergs ständigt vakna, vibrerande nöjespark, vilket inte minst när mörkret faller är ett mycket vackert skådespel.
Frukostmatsalen på Gothia Towers är enorm och här finns ett urval som passar alla. På 19 våningen hittar ni Upper House Spa, ett unikt utformat spa med bland annat glasbottenpool som hänger utanpå byggnaden. En minst sagt hisnande upplevelse för alla över 16 år.

Kungligt boende på Hotel Royal

Centralt beläget i korsningen mellan Drottninggatan och Östra Larmgatan hittar du charmiga Hotel Royal. Detta familjeägda hotell har funnits sedan 1852, vilket gör det till Göteborgs äldsta hotell.
Med sin långa historia, sin lugna atmosfär och sin ypperliga miljö är detta hotell det optimala valet för en romantisk weekend eller för övernattning efter en hektisk arbetsdag. Här kan du avnjuta en delikat frukostbuffé och häpna över det vackra, handmålade glastaket eller inredningsdetaljerna i klassisk jugendstil.
Rummen på Hotel Royal är unikt inredda med renoverade badrum och den genuint äkta servicekänslan genomsyrar hela hotellet.

Hotel Poseidon mitt i city

Endast en liten bit från Göteborgs shoppinggata nummer 1, Avenyn, hittar du hotellet som delar namn med stadens egen havsgud.
Hotel Poseidon är ett trivsamt, familjeägt hotell beläget i en byggnad med anor från 1800- talet. En riklig frukostbuffé serveras varje morgon och ingår i rumspriset. Dessutom kan du när som helst under din vistelse njuta av kaffe och kaka i lobbyn.
Rummen på Hotell Poseidon är alla anpassade för att du ska trivas under din vistelse. Här finns såväl enkelrum som dubbelrum och familjerum och med en trivsam bar, egen tvättservice och 24 timmarsbemannad reception gör hotellets ägare och personal allt för att möta dina önskemål.

Hotell Liseberg Heden – nära både Liseberg och Avenyn

Toppklassboendet Hotell Liseberg Heden erbjuder inte bara närhet till några av Göteborgs största turistattraktioner, här finns också en rad trivselskapande detaljer som gör din vistelse extra minnesvärd. Hälsocenter, ekologisk restaurang och mysområde med öppen spis är några exempel och i hotellets egen bar kan du också relaxa lite när armarna värker efter alla shoppingpåsar du burit längs Avenyn.
Rummen har självklart gratis wifi och på hotellet finns både bastu, gym och möjligheter till gemensamma aktiviteter. Bara några hundra meter bort ligger Svenska Mässan, där konferenser, mässor och nöjesevent avlöser varandra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *