Bästa 5 budgethotellen i Göteborg

Att bo bra och billigt kan vara avgörande när man planerar ett besök i Göteborg. Kanske har du en begränsad reskassa och vill lägga pengarna på annat än lyxigt inredda takvåningar, spaavdelningar och räkfrossa med tillhörande utsikt? Det är fullt förståeligt och därför har vi valt ut fem budgetboenden i Göteborg som låter dig och ditt sällskap sova gott om natten men som också ger er pengar över till annat.

Trivsamt boende i litet format – Göteborgs Mini-Hotel

30 stycken bekvämt inredda rum med totalt ca 100 sovplatser finner du på centralt belägna Göteborgs Mini-Hotel. Enkelsängar, dubbelsängar eller våningssängar efter önskemål och dessutom möjlighet att välja mellan självhushåll eller frukostbuffé. I gemensamma utrymmen finns TV, minikiosk och tvättstuga och generellt är hotellet handikappanpassat med minimala höjdskillnader, anpassade duschrum och extra bred hiss.
Göteborgs Mini-Hotel är barnvänligt och har gångavstånd till exempelvis lekplats och skogsområde med zoo, minigolfbana och Sjöfartsmuseum. Centrala stan nås enkelt med spårvagn från hotellet.

Bo havsnära och prisvärt på Hotell Barken Viking

Vid Gullbergskajen ligger den enorma båten Barken Viking tryggt förtöjd sedan ett antal år tillbaka. Numera seglar den inte alls utan erbjuder istället prisvärt boende för Göteborgs turister. Byggd 1907 och med en faktisk historia av att utbilda sjömän till Danmarks dåvarande handelsflotta ger detta fartyg en unik upplevelse och vistelse till alla Hotell Barken Vikings besökare.
Bo bekvämt i genuina skeppshytter, fräscht och modernt inredda med det marina temat som en röd tråd genom allt. Avnjut en måltid på övre däck eller konferera med affärskontakterna i någon av våra ultramoderna konferenslokaler. Ett stenkast från båten hittar du Nordstans bästa shopping och fantastiska Göteborgsoperan.

Ljust fräscht och hemtrevligt boende på Linnéplatsens Hotell & Vandrarhem

Med närhet till Slottsskogen och ändå ett centralt läge erbjuder Linnéplatsens Hotell & Vandrarhem ett prisvärt budgetalternativ för dig som ska besöka Göteborg. Med Linnéstadens shopping, nattliv och restaurangutbud runt hörnet och närbelägna strövområden i naturen finns här det mesta du kan önska dig i närheten av ett boende.
Som namnet antyder finns här ett flertal boendealternativ. Såväl hotelldelen som vandrarhemsdelen är modernt och fräscht inredda i ljusa och lugna färgtoner.
I priset ingår frukostbuffé, sängkläder, handdukar och daglig städning och här finns boende anpassade för såväl ensamma resenärer som mindre sällskap eller familjer.

STF Göteborg City Hotel & Vandrarhem – håller vad det lovar

STF Göteborg City Hotel & Vandrarhem marknadsför sig som ett fräscht kombinerat budgethotell och vandrarhem mitt i stan och detta är en perfekt sammanfattning.
Här bor du enkelt över natten i fina, välstädade rum, enskilt eller tillsammans med upp till tre rumskamrater. Optimalt boende för familjer, jobbresenärer, skolklasser eller kompisgäng, med stora sällskapsytor, nära till allt och bra pris. Välj själv om du vill boka frukost eller fixa den själv i hotellets självhushållskök.

City Hotel Avenyn – centralt boende nämnt i Milleniumtrilogin

Med sina närmare 60 rum kan gedigna City Hotel vid Avenyn garanterat erbjuda dig något som matchar dina behov. Här finns allt från enkelrum till fembäddsrum och de är alla bekvämt och luftigt inredda. Rummen har olika standard och det är en unik möjlighet att välja hur enkelt eller avancerat du vill ha det.
Sommartid kan du äta frukost ute men den härliga buffén finns givetvis tillgänglig året om. En rolig detalj för den läsintresserade är att City Hotel nämns ett flertal gånger i del tre av Milleniumtrilogin, då huvudpersonen Mikael Blomkvist väljer att övernatta just här, troligen på grund av det perfekta läget, de prisvärda rummen och den utsökta service som erbjuds på hotellet.
Bara några minuter från City Hotels ytterdörr hittar du Göteborgs paradgata Avenyn och ditt shoppingäventyr kan börja. Härifrån når du alla större attraktioner och tar dig dessutom lika enkelt hem igen till hotellets bekväma miljö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *