5 sevärdheter du inte får missa i Malmö

Glöm Turning Torso – Malmö erbjuder så många roliga och intressanta sevärdheter att du inte behöver lägga någon extra tid på att se ett höghus (fast om du är i närheten kan det vara värt att ta ett foto). När du besöker Sveriges tredje största stad kan du räkna med att få schemat fyllt. Här finns nämligen mängder av sevärdheter att utforska, både för vuxna och barn. Beroende på vilken typ av vistelse du gör i Malmö, vilka intressen du har och vilken tid på året du besöker staden, kan de bästa sevärdheterna i Malmö givetvis ändras. Vi har listat fem av de bästa sevärdheterna i Malmö.

Slottsträdgården – en oas mitt i staden

Mitt i centrala Malmö, bland alla affärer och restauranger, finns en stor och vacker trädgård, Slottsträdgården. I denna lugna och avslappande oas finns en plantskola. Passa gärna på att köpa vackra växter, exempelvis japansk svarttall och turkisk ek. Om du besöker Malmö under sommaren är det extra kul att vara här då allt står i blom och är grönt och fint. Under sommarmånaderna kan du dessutom även köpa grönsaker här. Passa gärna på att ta en fika på caféet härinne, en mysig plats att avnjuta förmiddagskaffet på. Direkt när du kommer in i Slottsträdgården möts du genast av ett lugn, en skön paus från storstadens muller. Gå en långsam promenad längst den lilla sjön eller ta lite foton på de många blommorna. Efter en timme eller två i trädgården kommer du garanterat känna dig utvilad och fylld av energi igen.

Konstkompassen

Vill du fortsätta utforska Malmö i ett lugnt och skönt tempo kan vi varmt rekommendera att du utforskar Konstkompassen. Hade du någon aning om att det finns mängder av konstverk utspridda i Malmös stad? Hela 300 olika verk kan du hitta med hjälp av Konstkompassen. Via hemsidan www.malmo.se/konstkompassen kan du snabbt ta reda på hur och vart du hittar alla konstverk.

Teknikens och sjöfartens hus – ett roligt nöje för barn och vuxna

När du inte orkar flänga omkring på stan längre kan ett besök på Teknikens och sjöfartens hus vara intressant. Detta museum ger en intressant insikt i Malmös industriella historia. Låter det tråkigt? Det är rena motsatsen! Här erbjuds mängder av spännande och roliga experiment som både barn och vuxna kan roa sig med. Kanske har du själv funderat på hur det är att vistas inuti en ubåt? Här har du chansen att testa på det!

Åk bak i tiden – besök Lilla Torg

Ett av de absoluta guldkornen när det kommer till Malmös bästa sevärdheter är utan tvekan Lilla Torg. Detta gamla torg har funnits sedan 1600-talet, något som märks än idag med tanke på de gamla små husen som kantar torget. Förutom att detta är en perfekt plats att ta lite foton är det även här du hittar några av stadens bästa restauranger och mysiga caféer. På sommaren bärs uteserveringar ut och det finns goda möjligheter att avnjuta en kall öl i sommarsolen. Under vintern är det minst lika vackert då de gamla husen pryds av vit snö.

St. Petri kyrka – ett måste för historieälskarna

Malmö är en gammal stad som bjuder på många spännande kvarlämningar. En av dessa är St. Petri kyrka, en fantastiskt vacker kyrka som började byggas redan under 1300-talet. Kyrkan ligger strax norr om Gamla Staden i centrala Malmö och är en trevlig promenad från kanalen som går utanför.
Ps. Om du väldigt gärna även vill bocka av Turning Torso från listan ska du självklart göra det. Detta är trots allt Sveriges och faktiskt hela Nordens högsta skyskrapa. Ds.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *